Egym+

Ficness tilbyder nu Egym+

Egym+ fungerer som din personlige træner, hvor du kan tilkøbe 1 af de 6 træningsprogrammer til maskinerne, som automatisk er tilpasset dit aktuelle træningsniveau samt målsætning.

Du kan vælge mellem følgende 6 træningsprogrammer:
• Generel fitness
• Vægttab
• Muskelopbygning
• Bodytoning
• Atletisk
• Immunity Boost

Egym+ programmerne kører i 4 træningscyklusser, i modsætning til den almindelige Egym med kun 2 cyklusser. Egym+ bygger de 4 cyklusser, på intelligent vis, oven på hinanden, sådan så man får mest ud af det valgte træningsprogram.

Med Egym+ får du personlig vejledning tilpasset dit personlige mål og niveau.


Praktisk info.

Pris:
Egym+ koster 399 kr. og kan efterfølgende benyttes frit.

Tilmelding:
Du booker tid til EGYM+ ved at sende en mail til ficness@fredericia.dk, hvor der aftales en tid.

Når du mødes med din træner finder I i fællesskab frem til hvilket program der egner sig bedst til dit behov. Vælg fx Bodytoning eller General fitness.

Når du møder op vil dit armbånd blive opdateret og du vil få en grundig gennemgang af de nye funktioner.


Nedenfor har vi beskrevet de 6 træningsprogrammer.

Generel fitness:
Dette program er især egnet til dem der gerne vil have en generelt sund og stærk krop. De fire træningscyklusser er: styrkeudholdenhed, muskelvækst, robusthed (led/sener) og eksplosivitet. Man kommer altså rundt om de mest gængse træningstyper under en cyklus i dette program. Vælg denne hvis du gerne vil have variation og bliver motiveret af at intensiteten er højere end ved standard EGYM træning.

I første cyklus er der fokus på udholdenhed, her styrkes muskeludholdenheden. Man kan her opleve bedre udholdenhed ved fysisk aktivitet, især aktivitet der kombinerer kondition og styrke. Derudover får man pulsen lidt op under træningen, og der kan komme forbedringer i kredsløbet.

I anden er der fokus på muskelvækst. Her er træningen adaptiv. At træningen er adaptiv, vil sige at maskinen hjælper til, efterhånden som man bliver træt under et sæt. Man kan derfor få større muskeludmattelse, hvilket optimerer muskeltilvækst. Her kan man opleve at få større muskler, og øvelse i at presse sig igennem i et sæt.

I tredje cyklus er der fokus på at gøre kroppen mere robust. Her er der negativ træning i stil med det du kender fra EGYM. Her styrkes led, sener og kontrollen ved bevægelse – Man kan forvente færre smerter i led, sener og generelt i kroppen.

Sidste cyklus er en styrke- og eksplosiv fase, hvor man kører to omgange med hurtige gentagelser – Her kan man opleve at man bliver stærkere, det bliver lettere at udføre hverdags aktiviteter, og man bliver desuden hurtigere. Denne fase kan forbedre ting som at rejse sig op fra stolen, hoppehøjde, sprinthastighed og lignende.


Vægttab:
Dette program er egnet til begynderen hvis primære mål er vægttab. Her er der fokus på belastning af kredsløbet og kalorieforbrænding. Forløbets 4 træningscyklusser er: muskeludholdenhed, fedtforbrænding gennem isokinetisk træning, muskeltilvækst og afslutningsvis fedtforbrænding gennem isokinetisk træning.

I første cyklus er der fokus på muskeludholdenhed. Man kan her opleve bedre udholdenhed ved diverse aktiviteter især aktiviteter der kombinerer kondition og styrke. Man vil få pulsen op under træningen. Der er et højt tempo og mange gentagelser. Dette resulterer i en høj volumen og et højt energiforbrug.

I anden cyklus er der fokus på fedtforbrænding igennem isokinetisk træning. Her kører man med hurtige gentagelser hvor vægten er lettere nedad end opad. Der er derfor et fokus på eksplosiv udførsel og højt tempo, med mange gentagelser. Man kan forvente mere mælkesyreophobning, hvilket kan være med til at stimulere fedtforbrænding.

I tredje cyklus er der fokus på muskelvækst, her er træningen adaptiv. At træningen er adaptiv, vil sige at maskinen hjælper til, efterhånden som man bliver træt under et sæt. Man kan derfor få større muskeludmattelse, hvilket optimerer muskeltilvækst. Her kan man opleve at få større muskler, og øvelse i at presse sig igennem i et sæt.

I sidste cyklus er der igen fokus på fedtforbrænding igennem isokinetisk træning. Man bygger desuden ovenpå den forrige del med mere fokus på muskelvækst.


Muskelopbygning:
Muskelopbygningsprogrammet egner sig til dem der har trænet med EGYM i 6 måneder eller mere. Det er et intenst program der gennemgribende har fokus på muskelvækst. Programmets 4 træningscyklusser er: robusthed med styrkelse af led og sener, muskelopbygning ved brug af adaptiv tilpasset træning, styrke og eksplosiv træning og muskelopbygning ved adaptiv træning.

I første cyklus er der fokus på at gøre kroppen mere robust Her er der negativ træning i stil med det du kender fra EGYM. Her styrkes led, sener og kontrollen ved bevægelse – Man kan forvente færre smerter i led, sener og generelt i kroppen. Dette er desuden en forberedelse til de andre krævende faser.

I anden cyklus er der fokus på muskelvækst, her er træningen adaptiv. At træningen er adaptiv, vil sige at maskinen hjælper til, efterhånden som man bliver træt under et sæt. Man kan derfor få større muskeludmattelse, hvilket optimerer muskelvækst. Her kan man opleve at få større muskler, og øvelse i at presse sig igennem i et sæt.

I tredje cyklus er der fokus på styrke ved at arbejde isokinetisk. Den isokinetiske fase er en særlig hård negativ træning, hvor den nedadgående bevægelse vil opleves som særligt tung. Cyklussen bygger ovenpå de andre to dele. Man kan her opleve både muskelvækst og styrkeøgning.

I sidste cyklus er der igen fokus på muskelvækst, hvor der bygges ovenpå sidste fase med fokus på styrke til at få optimalt udbytte af muskelvækst.


Bodytoning:
Dette program er for dem der har mere træningserfaring hvis primære mål er fedttab. De fire træningscyklusser er: body toning/muskeludholdenhed, fedtforbrænding ved isokinetisk træning, muskelvækst og fedtforbrænding ved isokinetisk træning til sidst. Programmet minder meget om vægttabs programmet, intensiteten er bare gennemgående højere.

I første cyklus er der fokus på bodytoning; muskeludholdenhed ved en høj intensitet. Her trænes med mange gentagelser i højt tempo hvor vægten er tungere på vej nedad end opad. Der er altså tale om negativ træning.

I anden cyklus er der fokus på fedtforbrænding igennem isokinetisk træning. Her kører man med tungere gentagelser og en længere negativ bevægelse. Der opbygges en konstant og intens muskelspænding. Dette giver en høj mælkesyreophobning, hvilket kan være med til at stimulere fedtforbrænding.

I tredje cyklus er der fokus på muskelvækst, her er træningen adaptiv. At træningen er adaptiv, vil sige at maskinen hjælper til, efterhånden som man bliver træt under et sæt. Man kan derfor få større muskeludmattelse, hvilket optimerer muskelvækst. Her kan man opleve at få større muskler, og øvelse i at presse sig igennem i et sæt.

I sidste cyklus er der igen fokus på fedtforbrænding igennem isokinetisk træning. Man bygger desuden ovenpå den forrige del med fokus på muskelvækst.


Atletisk:
Programmet for dig hvis træningsmål er at blive stærkere eller mere eksplosiv. Programmet egner sig især til unge eller andre med begrænset erfaring med styrketræning. Programmets fire cyklusser er: negativ træning, styrke og eksplosiv træning, muskelvækst og styrke og eksplosiv træning igen.

I første cyklus er fokus at gøre kroppen mere robust. Her er der negativ træning i stil med det du kender fra EGYM. Her styrkes led, sener og kontrollen ved bevægelse. Man kan forvente færre smerter i led, sener og generelt i kroppen. Denne cyklus forbereder kroppen til de andre mere krævende cyklusser

I anden cyklus er der fokus på styrke og eksplosivitet med eksplosive gentagelser. Her vil man kunne forvente at blive bedre til hurtigt at generere kraft. Det betyder at man vil kunne udføre en større krafteffekt. Man kan opnå højere hoppehøjde, hurtigere sprinthastighed og generelt forbedret eksplosivitet.

I tredje del har man isokinetisk træning med fokus på muskelvækst og styrke. Den isokinetiske træning for muskelvækst er en særlig hård negativ træning, hvor den nedadgående bevægelse vil opleves særligt tung. Man vil opleve at træningen er hård. Man kan opleve muskelvækst og forøget styrke. Cyklussen bygger ovenpå de andre to dele. Man kan opleve både muskelvækst og styrkeøgning

I sidste del er der fokus på styrke og eksplosivitet med eksplosive gentagelser. Den sidste cyklus bygger desuden ovenpå foregående muskelvækst fokus.


Immunity Boost:
Senior venlig. Dig som ikke arbejder mod noget specifikt træningsmål, men har fokus på sundhedsaspekter ved træning. Dig som træner fordi du ved at din krop vil takke dig for det. Her er fokus på at belaste både led, hjerte, lunge og muskler blidt men effektivt. Der bør ikke opstå stor muskelømhed i dette program. De fire træningscyklusser er: ”kom godt i gang”, volumen op, intensitet op, og peak.

I første cyklus er der fokus på at komme stille og roligt i gang. Man kan opleve fordele ved træning, som at muskler der trænes slapper bedre af. Træningen kan være med til at give velvære, og man bliver mere opladet end udmattet af træningen.

I anden cyklus vil der komme mere volumen på, da man er blevet vant til EGYM programmet, men fokus forbliver primært at holde sig i gang, uden at blive for udmattet.

I tredje cyklus vil man blive introduceret til negativ træning, og flere gentagelser ad gangen; den samlede intensitet øges. Negativ træning kan især være godt for ledbånd og sener, og generelt godt for ondt i kroppen.

I sidste cyklus øges intensiteten lidt yderligere, ved at indlægge to ekstra gentagelser. Her er der også negativ træning. Dette giver mere muskelvækst og styrke end de andre cyklusser – men stadig ved en relativt lav intensitet, så træningen er overskuelig.

Kommende arrangementer
Ons. d. 30/10 til Søn. d. 03/11

Yoga- og fitnessrejse til Spanien

Har du lyst til at tage med på en yoga- og fitnessrejse til Spanien med dine yndlings Ficness-instruktører og dine fitnessvenner?

eGym maskiner

Fit på bare 2 x 30 minutter om ugen!

FICNESS tilbyder et unikt træningskoncept: eGym Circle.

Dette smarte træningsprogram bestående af 16 fuldautomatiske maskiner, gør det muligt at træne hele kroppen på kun 30 minutter og garanterer flere synlige resultater.

Læs mere her.